Energon-Plusz Bt.
Belső és külső utakon - a forrástól a célig

Keresés a honlaponA weblap FOTÓIT
BÓCSI KRISZTIÁN készítette >>>Felnőttképzési nyilvántartási szám: 15-0145-05


Dobogós esettanulmány
- 2007.06.03.

Becslések szerint ma Magyarországon a mikro- és kisvállalkozások többsége családi cég. Az ilyen vállalkozások másképp működnek, mint ahol egymással csak munkakapcsolatban álló emberek vesznek részt.
A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány a tapasztalatok megosztása érdekében Családi Vállalkozás Esettanulmány Pályázatot írt ki, melynek eredményhirdetése 2007. május 23-án, a „Családi vállalkozások, vállalkozó családok” című szakmai konferencián történt Budapesten.
Esettanulmányunkkal a II. helyezést hoztuk el.


Cylex Silver Díj
A TANÁCSADÓ mint SZEMÉLYI EDZŐ

Amikor valaki meg akar tanulni úszni, autót vezetni, vagy bármi mást, akkor legtöbbször beíratkozik egy tanfolyamra vagy segítséget kér valakitől, aki jártas abban, amit meg szeretne tanulni.
Amikor valaki az „élet vizében” akar jobban úszni, tovább finomítva már meglévő képességeit vagy új technikákat megtanulva, akkor érdemes élni azokkal a lehetőségekkel, amiket a pszichológia (és a marketing) nyújthat.

Az olimpiai úszóink már csak tudnak úszni - mégis van edzőjük, aki segít nekik abban, hogy bajnokok legyenek.
Ilyen a pszichológus és a tanácsadó tevékenysége is.

Fedezze fel, mennyivel könnyebb az élete - a munkában és a magánéletben egyaránt - amikor AZ EGÉSZSÉG PSZICHOLÓGIÁJA is a mindennapjai része!A letölthető tanulmány itt >>>


Elérhetőségünk, kapcsolatfelvétel >>>


A CÉL ELÉRÉSE NEM A VÉG - HANEM A KEZDET

Életvezetési konzultáció, tanácsadás

Az élet egyes szakaszaiban szükségessé válhat, hogy az életvitel felülvizsgálatával, átrendezésével változtatásokat hozzunk létre. Ez persze gyakorta nem könnyű, hiszen olykor a már megkövesedett, már nem adaptív szokásainkat is természetesnek éljük meg, épp ezért nehezen módosíthatónak érezzük.

Pedig életünk egy-egy eseménye, betegségeink, bilógiai, környezeti, kapcsolati változásaink azt is szükségessé - sőt akár elkerülhetetlenné - teszik, hogy átgondoljuk értékeinket, szándékainkat, aminek függvényében új célokat tűzünk ki azért, hogy teljes életet élhessünk.
Ennek érdekében a kliens képes lesz arra, hogy saját - talán fel sem fedezett - belső erőforrásait hatékonyabban használja.Coaching

A vezetők, menedzserek személyes fejlődése, szerepei és készségei állnak a középpontban, érzelem- és probléma-irányultságú megközelítésben, első lépésként inkább a munka területén és folyamatában keresve a problémák reális gyökerét. Dominánsan megoldásközpontú és jövőorientált.

A konzultációk jellemző célja lehet a szakmai önmenedzselés képességeinek erősítéséhez vezető út bejárása is.Pszichoterápia

Többnyire a múltbeli folymatokra irányul, azzal a céllal, hogy általa érthetőbbek legyenek a jelenbeni folyamatok.
A tünetekkel, zavarokkal összefüggő háttérproblematika értelmezése történik meg, illetve annak az értelmezése, hogy hogyan tükröződik az eredeti probléma az "itt és most" kapcsolati dimenziókban.

A pszichoterápiában szükségessé válhat a személyiség struktúrájának a megbontása és újjáépítése - hogy az egyén újra kapcsolatba kerülhessen természetes önmegvalósító képességével.

„Honnan-hová” típusú edzési folyamatként is értelmezhető, melynek eredménye az önmegismerés és önmegértés mélyülése.


A konzultáció, tanácsadás, illetve a pszichoterápia ilyenformán személyre szabottan az egyén problémájából indul ki, ennek megfelelően a megoldás megkeresése is egyénre szabott.


Az alábbi elérhetőségek szerint érdeklődhet és jelentkezhet>>>KONZULTÁCIÓS és TANÁCSADÓI TERÜLETEINK


Pszichológiai állapotfelmérés és tanácsadás
tesztekkel és személyes konzultáció lehetőségével

Életvezetési konzultáció és tanácsadás
szorongásos és stresszkezelési problémák,
hangulati labilitás, párkapcsolati konfliktusok,
pszichoszomatikus betegségek esetében

Vállalkozói képességek és készségek fejlesztése

Személyiségfejlesztő és cégfejlesztési tréningek

Humán erőforrás kiválasztás

Dolgozói és vevői elégedettség mérése


A MUNKA és a MAGÁNÉLET EGYENSÚLYÁNAK MEGŐRZÉSE érdekében.


Szakmai önéletrajz és REFERENCIÁK >>>

Elérhetőségünk, kapcsolatfelvétel >>>


ÉS A FÁTÓL AZ ERDŐ... - A konzultáció fókusza

Olykor pontosan meg tudjuk fogalmazni, mi is a problémánk önmagunkkal, másokkal és a környezetünkkel - máskor csak azt érezzük, hogy valami nincs jól... Legyen az akár a személyes életünkkel, akár a vállalkozásunkkal kapcsolatos. Gyakran az "itt és most" helyzeteinkben keressük a megoldásokat - máskor meg az a problémánk fő forrása, hogy hosszmetszetében hogyan is alakult az életünk, és mik azok a mókuskerekeink, amikbe időről időre belelépünk. Ilyenkor segíthet az is, ha tisztázni tudjuk - akár csak egy beszélgetésben is -, hogy hol a problémánk valódi súlypontja, fókusza: Tisztázó beszélgetések Van, aki a személyes konzultációval támogatott önismeret- és önértékfejlesztést tartja szimpatikusabbnak, hiszen ilyenkor az "itt és most" előnyeit lehet hasznosítani. Van, aki pedig inkább egyedül szereti a saját útját járni. Nekik ajánljuk:Olvassa el az alábbi cikkeket is:

(Szerző: Husztiné Hajdú Erika)

Vezetői hatékonyság a "life long learn" jegyében

Vezetői életstílus - avagy a szabadság hálójában?

A vezetővé érés és a hosszútávfutó magányossága

Mobbing: a munkahelyi pszichoterror

Életmentő konfliktusaink

A jövő kihívásai: életvitel és éleTREND

Tőkeinjekció a tehetségbankból

Ring vagy döntéstér a versenyképesség világában

Menekülés előre - a munkahelyi rekreáció

Családi vállalkozás - mert kell egy jó csapat!?

Szerepek és Oscar-díjak a családi vállalkozásban
Vissza a nyitó oldalra...


Innen közvetlenül írhat nekünk, ha kérdése van, vagy személyes konzultációra szeretne bejelentkezni. Kérjük, adja meg saját mailcímét, hogy válaszolni is tudjunk!

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:Energon-Plusz Bt. (Nyíregyháza) - Tel.: 20-466-1133 (Husztiné Hajdú Erika)